Weekend House at Khandala

The brief we received from this family was to create a house nestled in the green hills of Lonavla that would serve as a home away from home. The approach we took was to create something that blended into it’s environment and provided spaces of calm where you could just relax on your favourite hammock and look out onto the garden!

The two different areas of this house are connected by a walkway punctuated by light - with cutouts over the bridge. The end result was that the bridge itself became an area where the family and friends gather to look out towards the garden.

Facts & Figures

The open nature of the house allows for cross-ventilation to tackle the humid weather and creates a dramatic effect at night through the clever use of lighting.

© 2021 - HVA, Mumbai - India